Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-07-2012  

Bestuursdwang voor sluiten B&B Huize Nijrees

 

ALMELO – Het college van B&W heeft besloten bestuursdwang in te zetten voor sluiting van Bed & Breakfast Huize Nijrees aan de Deldensestraat 195.
Het college heeft na een tip geconstateerd dat de activiteiten in strijd zijn met het vigerende bestemmingsplan en sinds maart 2010 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook wordt via internet geadverteerd voor Huize Nijrees ter hoogte van de Planthofsweg. De capaciteit van Huize Nijrees zou bestaan uit 5 personen per nachtlogies met ontbijt voor 50 euro p.p.
Het legaliseren van het strijdig gebruik op deze locatie is, gezien de gevolgen voor de verkeers- en parkeersituatie alsmede het woonklimaat, niet wenselijk. Dit betekent dat er volgens de zienswijze van B&W geen zicht op legalisatie is.
Als gevolg van de strijdige situatie met het bestemmingsplan moet de activiteit worden gestaakt op straffe van een dwangsom van € 1.500,-- per geconstateerde overtreding na afloop van de gestelde begunstigingstermijn van 3 maanden, tot een maximum van één constatering per maand met een maximum van € 6.000,--
Het besluit kan ook voor andere B&B’s in Almelo gevolgen hebben. De eigenaresse van Huize Nijrees heeft gewezen op 15 andere locaties in de stad waar soortgelijke activiteiten zijn. De gemeente onderzoekt nu of die activiteiten in strijd zijn met de vigerende bestemmingsplannen en gaat zo nodig handhavend optreden.

Toch vreemd dat het college van B&W elders in de stad wel wil meewerken aan de oprichting van een dansschool met horecavergunning waar dat volgens het bestemmingsplan niet mag.

Archief
Terug naar vorige pagina