Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-07-2012  

Anja Timmer beëdigt als wethouder

 

ALMELO - Het voormalige PvdA-Tweede Kamerlid Anja Timmer is dinsdagavond beëdigd tot wethouder van Almelo als opvolger voor de vertrokken Theo Schouten. Raadsnestor en voorzitter van de commissie geloofsbrieven Gijs Stork zag geen beletsel in het feit dat Timmer nog geen ‘verklaring van goed gedrag’ kon overleggen vanwege het korte tijdspad tot de benoeming. De commissie kent wat dat betreft geen twijfels en verwacht dat Timmer dat alsnog zal aanleveren.
Ook kreeg de Hengelose PvdA-politica voor de periode van een jaar ontheffing voor het wonen buiten Almelo. Formeel moet een wethouder in de gemeente wonen.
Timmer werd met drie stemmen tegen benoemd. Een stemming over personen is geheim, maar raadslid Gerwin Kamphuis stak vooraf niet onder stoelen of banken dat hij tegen de benoeming van Timmer was omdat hij vier wethouders meer dan genoeg vindt in deze voor Almelo financieel moeilijke tijd. Hij mailde rond dat de VVD nu maar een wethouderspost moet laten vallen omdat de liberalen ook vooraf ‘roeptoeterden’ dat vier wethouders wel voldoende waren.
Na de raadsvergadering werd ‘geborreld’ in leescafé De Meridiaan.

Lees ook: 'Anja Timmer wordt wethouder in Almelo'

Archief
Terug naar vorige pagina