Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-07-2012  

SP-soepexpress op de Koornmarkt


De soepexpress is een mobiel werk van kunstenaar Joep van Lieshout, bedoeld om de SoeP dichterbij het publiek te brengen.
 

ALMELO – De verkiezingsstrijd is begonnen. Mark Rutte (VVD) presenteerde vandaag dat de liberalen maar liefst 24 miljard euro willen bezuinigen als zij opnieuw de grootste worden en Rutte weer een kabinet mag gaan vormen. De hardste klappen gaan dan vallen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg.
De grote tegenspeler is deze keer Emile Roemer van de SP. Beide partijen liggen kop aan kop in de polls. De SP wil best hervormen en bezuinigen maar geleidelijk aan en niet volgens de harde lijn van de Europese unie. Roemer en de zijnen willen juist de sociale zekerheid zo hoog mogelijk houden en de zorgpremies ontzien. Meer volgens het principe van de hoogste inkomens de hoogste lasten, zeker als dat de ‘graaiers’ zijn.
De SP is de eerste die Almelo aandoet en zaterdag (morgen dus) om 13.00 uur staat de SP-soepexpress weer op de Koornmarkt. Bij de vorige landelijke verkiezingen stonden de Almelose VVD’ers in de rij, want de soep was lekker en gratis.
De lokale SP’ers gaan in gesprek met de bevolking om de noden te vernemen en ook om meningen te peilen over bijvoorbeeld de ziekenhuizen in Twente. Moet er meer geclusterd worden om de kosten in de hand te houden en bent u bereid daarvoor ook naar Hengelo of Enschede te gaan of moet er in elke stad een volwaardig ziekenhuis zijn. Het is maar hoe je de vraag stelt.
In ieder geval als men door een ernstige kwaal getroffen wordt is elke Nederlander bereid naar het beste ziekenhuis te reizen, ook ome Emiel.
Blijf dus nuchter en eet lekkere soep en bestudeer in de komende maanden de verkiezingsprogramma’s thuis.

Archief
Terug naar vorige pagina