Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-06-2012  

Politieke bestuurders gingen de straat op

 

ALMELO – Normaal gesproken zie je de politiek alleen in verkiezingstijd op straat, hoewel de Almelose raadsleden dat de laatste jaren wat vaker doen. Deze keer om de burgers te vragen waarop moet worden bezuinigd, want dat het mes in de uitgaven moet is zo zeker als wat.
Miljoenen moeten worden weggecijferd om niet in Code Rood te komen bij de provincie en dat is een lastige klus, want hoe vertel je de burger dat er de laatste 10 jaar veel te groot is gedacht waardoor tientallen miljoenen euro’s verlies het gevolg zijn.
Bestuurders als Knip, van Broekhoven, Sjoers en Kuiper gingen al op voorhand weg en nu volgt Theo Schouten om burgemeester in Oldenzaal te worden. Zijn opvolging is nog een probleem binnen de PvdA, want raadslid Jaap Stapel en wellicht zijn collega’s Luc Schuur en Bert Kozijn willen mogelijk een gooi doen. De enige die het weten zijn raadslid Ruud Borgman en de commissieleden Jeroen Ongering (vz), Henk Stapper en Arjan de Vries die uiteindelijk een voordracht moeten doen uit de sollicitaties.
Een lastige klus omdat in de wandelgangen het krediet voor Mieke Kuik-Verweg ook al lang op de tocht staat en de VVD langs de zijlijn roept dat de stad het best met een wethouder minder kan doen. Bovendien is er ook nog de open sollicitatie van Leefbaar Almelo kartrekker Bert Hümmels die de resterende periode tot de raadsverkiezing in 2014 wel als PvdA-wethouder wil fungeren. Daarna vertrekt hij naar zijn echtgenote in Hong Kong en dan is een kleine wachtgeldregeling mooi meegenomen.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina