Politiek nieuws


Plaatsing  
 
12-04-2012  

Open brief werknemer Soweco aan de PvdA

 

ALMELO – Soweco-werknemer Anton Pots heeft een ‘brandbrief' gestuurd aan alle PvdA-politici in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Hellendoorn en Rijssen/Twenterand. Ook stuurde hij een afschrift naar de fractieleden van de PvdA in de Tweede Kamer.
Pots vreest de sterfhuisconstructie die het dagelijks bestuur onder voorzitterschap van de Almelose wethouder Mieke Kuik-Verweg voorstaat. In de ‘sterfhuisconstructie‘ blijft alleen het beschut werken overeind en dreigen meer dan 1000 werknemers volgens Pots in de ‘kaartenbak’ te vallen. Hij noemt Kuik-Verweg zelfs ‘voormansloper’ en neemt haar vooral kwalijk dat het doorgerekende alternatief van de directie, Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad volledig wordt genegeerd.
De gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten willen zelfs helemaal uit Soweco stappen en nemen claims van respectievelijk 0,5 miljoen euro en 1,3 miljoen euro voor lief.
Kuik-Verweg noemt het directieplan een veel te groot financieel risico voor de gemeenten die deelnemen in Soweco. De Raad van Commissarissen, met kopstukken uit het bedrijfsleven, noemt het directieplan juist heel reëel waarbij alle risico’s in kaart zijn gebracht.
Pots op zijn beurt noemt de onzekerheid voor zoveel werknemers die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben juist slopend!


Open brief werknemer Soweco aan de PvdA

Archief
Terug naar vorige pagina