Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-03-2012  

Bstuurlijke chaos bij debat ontwerpkeuze stadhuis


Als het er komt, wordt het dit ontwerp van de geboortige Almeloƫr Vincent van der Meulen - Kraayvanger Architecten Rotterdam
 

Even dreigde zelfs een derde termijn te worden ingelast nadat de VVD bij de stemming om een schorsing vroeg en nadien mededeelde dat hen nog teveel onzeker was over de cijfertjes. D66 en ALA/AOV wilden in het voorafgaande debat naast de centen ook meer weten over de toekomst van het huidige stadhuis. Dit nadat wethouder Andela daarover opmerkte met een kandidaat in onderhandeling te zijn. Vorig jaar noemde Andela het Erasmus als mogelijke kandidaat, maar dat bleek later een dooie mus.
Andela kon en wilde op dit moment niet aangeven met wie hij in bespreking. ‘Ik wil niet twee keer in de fout gaan’, zei hij er over. Wel beloofde hij daarover duidelijkheid voor de Voorjaarsnota. Over de centen reageerde hij dat er tussen nu en de Voorjaarsnota geen extra uitgaven worden gedaan dan op dit moment contractueel vast ligt. Hij gaf niet aan of contractueel nog meer in de ‘pijplijn’ zit dan de uitgegeven 2,5 miljoen euro tot nu toe.
Bij het instemming brengen van het voorstel ontstond de chaos over de stemverklaring van de VVD niet in te stemmen met het voorstel en te willen wachten tot de Voorjaarsnota als alle gegevens op tafel liggen. Daarna dreigde opnieuw een debat te ontstaan. De raad zag daar, na opnieuw een schorsing deze keer op verzoek van de PvdA, vanaf. Na de schorsink bleek ook de VVD alsnog over stag te zijn gaan, waardoor een meerderheid ontstond. Het VVD-raadslid Israa Abdullatif bekritiseerde bij de stemverklaring wel het college dat pas nu duidelijk werd hoeveel geld er al was uitgegeven en verweet het college daar in gebreke te zijn gebleven. GroenLinks, ALA/AOV en D66 onderstreepten dat van harte!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina