Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-03-2012  

College van B&W is nu aangeschoten wild


* In de papieren Roskam van deze week een beschouwing over de betekenis van treurnis, onvermogen, vooroverleg, last en ruggenspraak, plus de constatering dat wat in politiek Almelo kan elders zelden of nooit wordt vertoond.
 

ALMELO – Van 19.00 uur tot 02.00 uur vergaderde de gemeenteraad over het vernietigende rapport van de Rekenkamer dat het debacle Fortezza heeft onderzocht. Meer dan een jaar was de commissie bezig om alle relevante stukken boven tafel te krijgen maar dossiers waren zoek en kwamen via omwegen op tafel. Eerst dan kwam het ook via het gemeentehuis beschikbaar.
Het ‘neigt naar obstructie’ schreef de Rekenkamer en daar was B&W niet blij mee. Moties en amendementen vlogen het college van B&W om de oren maar een 'Mea Culpa' kwam niet over de lippen. Hooguit een rits aan toezeggingen voor verbeteringen en zelfs dat alle ambtenaren in een nieuwe arbeidsovereenkomst moeten zonder vaste taak maar een taak naar capaciteit en dat onder ede. Opnieuw solliciteren naar een functie voor iedereen dus en vooral de beleidsmedewerkers. Het zal voor onrust zorgen op de werkvloer.

De motie van wantrouwen van ALA/AOV fractievoorzitter Gijs Stork was de coalitie net iets te gortig en werd met 20 voor en 15 tegen afgewezen maar een motie van treurnis werd unaniem aangenomen met 35-0. Het college gaat sinds vannacht dus als aangeschoten wild door het leven.

Toch was er een winnaar, Israa Abdullatief (VVD) hield als Rekenkamercommisielid de rug recht en steunde de motie van wantrouwen, die Stork indiende! Deze treurde niet lang dat zijn motie het niet haalde. ‘Belangrijker is dat is gebleken dat de opeenvolgende colleges de raad absoluut te weinig informatie gaven, daarbij niet aan de wettelijke taak voldeden en vaak verkeerd antwoordde op o.a. mijn gestelde vragen over Fortezza in al die jaren. Bovendien een unanieme motie van treurnis kun je niet zomaar wegstoppen.’

De VVD was de grote verliezer in het debat want alle door fractievoorzitter Nijhuis ingediende moties en amendementen werden naar de prullenbak verwezen, ook door coalitiegenoten PvdA en CDA.
Het college van B&W mag dan wel blijven zitten, maar moet na deze lange sessie ernstig op zijn tellen passen!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina