Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-03-2012  

Boeren Bornerbroek boos op provincie


Foto van de 'Natte Doorbraak' vanuit de helikopter tijdens de officiƫle ingebruikname. Wat eens een beekje was van enkele meters is nu 'wetland' van 60 meter breed.
archief: AlmeloNieuws.nl
 

BORNERBROEK – Een flink aantal agrariërs langs de ‘Natte Doorbraak’ zijn boos op de provincie, zo ook die in Bornerbroek. Reden is dat de provincie de ‘Natte Doorbraak’ tot natuurgebied wil verklaren waardoor hun bedrijven op slot zitten en niet meer kunnen uitbreiden of zelfs moeten wijken. Eerder al moest men land afstaan om de aanleg van de ‘Natte Doorbraak’ mogelijk te maken. Dat was uiteindelijk de uitkomst na jarenlang verzet.
Nu schijnt het plan van de provincie de zaak opnieuw op scherp te zetten. Reden voor landbouworganisatie LTO om zich daar mee bezig te houden evenals de CDA-fractie van de gemeenteraad in Almelo die voor de boeren in het gebied opkomt.
Alleen jammer dat het CDA in dit geval raadslid Carla Davis als woordvoerder laat optreden. Zij is namelijk belanghebbende en heeft met haar man een maatschap in een melkveebedrijf pal aan de ‘Natte Doorbraak’!

Kijk naar een filmpje van Vipix over de 'Natte Doorbraak'. Van afwateringsbeekje tot meanderende afvoer van teveel hemelwater. Met het aanwijzen tot natuurgebied veranderen de normen en komen aanpalende boeren met hun bedrijfsvoering extra in de knel. De 'Natte Doorbraak' was een initiatief van Waterschap Regge & Dinkel die relatief schoon water niet meer wilde mengen met stedelijk afvalwater om hogere zuiveringskosten te voorkomen.


Brief CDA over 'Natte Doorbraak' aan B&W

Archief
Terug naar vorige pagina