Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-02-2012  

Er vallen spaanders in Almelo

 

ALMELO – Letterlijk en figuurlijk vallen er spaanders in Almelo. Ex- wethouder Anthon Sjoers viel gisteravond definitief van zijn voetstuk toen de Rekenkamer nog maar eens uitvoerig aan de gemeenteraad bevestigde dat hij onrechtmatig een verkoopcontract voor de grond van het beoogde Fortezza met projectontwikkelaar van der Looy gesloten heeft.

Drie VVD’ers in het college van B&W heeft ook niet echt geholpen in het openhouden van het Rijksbelastingkantoor Almelo. Eind 2014 gaat het gewoon dicht net zoals in 21 andere gemeenten.

Ook bij Soweco vallen spaanders. Het bestuur wil terug naar de basistaak, de cliënten met een 80 procent indicatie. Directie, Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad zien het anders en vinden dat er voor meer medewerkers kansen moeten zijn. Niet volgens het bestuur en bovendien haken Rijssen/Holten en Hellendoorn helemaal af waardoor het nog moeilijker wordt om de zaak overeind te houden.

Ook letterlijk blijft men in Almelo hakken. Nu was het de beurt aan een aantal bomen bij het voormalige politiebureau aan de Wierdensestraat. Zo te zien aan de afgezaagde stammen kerngezond, maar het zal wel een reden hebben.
Op het Waagplein en de hoek met de Wioerdensestraat moeten nog een aantal kerngezonde platanen en cypressen wijken. Het straatniveau wordt 20 à 30 cm hoger antwoorde wethouder Johan Andela (VVD) op kritische vragen uit de gemeenteraad. Volgens hem waren de bomen ook niet gezond. Dat is volgens een hovenier van de gemeente lariekoek , maar we noemen geen naam!
Het verhogen van het straatniveau met 20 à 30 cm lijkt eveneens lariekoek te zijn. Dan liggen de ingangen van de aanpalende panden zoals het Waaggebouw en de oude V&D lager dan het straatniveau. Gemeenteraad overtuig u zelf!
 

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina