Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-02-2012  

LKA: Pak Sjoers de gouden stadspenning af !


Archief - Met oorkonde, gouden stadspenning en zilveren CDA-speld beladen maakt wethouder Sjoers hier zijn laatste officiƫle gabg uit de raadszaal
 

ALMELO – Wil VVD-fractievoorzitter Nijhuis voormalig wethouder Sjoers voor de rechter dagen wegens het onrechtmatig handelen bij de verkoop van de Fortezzabouwgrond in 2005 aan projectontwikkelaar van der Looy uit Weert. Raadslid Gerwin Kamphuis van de lijst LKA heeft zo zijn eigen manier van mensen van het schild trekken.
Kamphuis ziet niets in het voltallig opstappen van het huidige college van B&W omdat dit ‘scheppen met geld’ aan wachtgeldregelingen kost. Hij wil dat het voltallige college van B&W onder curatele komt te staan. In feite dus zo machteloos maken dat zij elk besluit door de gemeenteraad moeten laten bekrachtigen.
Voor ex- wethouder Anthon Sjoers heeft hij een andere straf in petto. Sjoers moet volgens hem de ‘Gouden Stadspenning’ worden afgepakt,  die hij bij zijn door de CDA achter de schermen afgedwongen vertrek als wethouder kreeg. Of de andere ‘vroegtijdige vluchtelingen’ - van Broekhoven (ook CDA) en voormalig burgemeester Knip (VVD) - ook hun geschenken moeten inleveren, vertelt Kamphuis niet in de email die hij vandaag naar zijn raadscollega’s en het huidige college van B&W stuurde.
 

Archief
Terug naar vorige pagina