Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2012  

Rumoer over vervolgen van ex- wethouder Sjoers

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer leverde donderdagavond in de Bieb stevige uitspraken op over het Fortezza-debacle. Veel deelnemers aan de discussie vinden dat de gang van zaken politieke gevolgen moet hebben voor de huidige collegeleden als politiek verantwoordelijken. VVD-fractievoorzitter Nijhuis vindt zelfs dat ex- wethouder Anthon Sjoers voor de rechter gesleept moet worden als hij daadwerkelijk in 2004 ongemachtigd handtekeningen heeft gezet onder een contract met van der Looy. Volgens het onderzoek van de Rekenkamer is dat wel het geval.
Volgens Nijhuis is het nergens zo dat een oud- bestuurder vrijuit gaat als een onrechtmatige daad is gepleegd.
Bijkomend politiek dilemma voor de VVD is dat huidig wethouder Gerrit van Woudenbergh de portefeuille van Sjoers heeft geërfd en zo ook de politiek verantwoordelijke is die mogelijk zou moeten opstappen.
Doordat van der Looy de stekker uit het project trok, leed Almelo een miljoenenverlies. Een verlies dat boekhoudkundig ‘weggepoetst’ wordt in de bouw van een nieuw stadhuis op de Fortezza-locatie.
Van der Looy moet bovendien contractueel nog een miljoen euro betalen maar wil eerst zekerheid betreffende een andere bouwlocatie voor 77 appartementen. Deze zaak ligt nog onder de rechter.
Luister hier naar de reportage van Radio Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina