Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2012  

Ahmed Marcouch houdt Herman Höftenlezing

 

ALMELO - Ahmed Marcouch spreekt op maandag 30 januari de vierde Herman Höftenlezing uit. Marcouch (1969) is tweede kamerlid voor de Partij van de Arbeid, en was daarvoor stadsdeelbestuurder in Amsterdam West en werkzaam bij de politie. In de tweede kamer fractie is hij woordvoerder veiligheid. Hij staat bekend om zijn gedurfde standpunten over thema's als veiligheid, migratie en de toekomst van onze jongeren in de samenleving. De PvdA Almelo is dan ook verheugd met het feit dat Marcouch naar Almelo komt. De werelden van Ahmet Marcouch en de inmiddels overleden Herman Höften raken elkaar zeer nadrukkelijk. Beiden zijn op zoek naar nieuwe antwoorden op de oude en gerespecteerde vragen van de sociaal democratie. Beiden voelen en voelden zich thuis op straat, van waaruit de politieke discussie ontstaat en ook echt gevoerd zal moeten worden. En voor beiden geldt dat ze discussie niet uit de weg gaan, en het inhoudelijk debat binnen en buiten de PvdA als wezenlijk en noodzakelijk zien om tot vernieuwing van de partij en de samenleving te komen.
Het is de vierde keer dat de Herman Höftenlezing zal worden gehouden. Eerder spraken Diederik Samsom, Agnes Jongerius en Job Cohen.
Leden en niet leden van de PvdA zijn van harte welkom in de bibliotheek, voor een avond waar politiek, idealisme, sociaal democratie en een krachtige discussie centraal zullen staan.

Maandag 30 januari, 20.00 uur
Bibliotheekcafé de Meridiaan
Toegang gratis

Archief
Terug naar vorige pagina