Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-11-2011  

Thema-avond D66 over financiƫle situatie Almelo


De Almelose fractieleider Fred Gerritsen en Bert Bakker (r), oud- Tweede Kamerlid voor D66.
Bert Bakker heeft zijn 'roots' aan de Zwanebloemstraat in Almelo.
Tegenwoordig is hij lobbyist bij het Haagse kantoor Meines & Partners, waar ook oud- minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot actief is.
 

ALMELO – D66 gaat woensdag 16 november a.s. 20.00 uur in Lunchroom Feijn aan de Kerkstraat 12 proberen uit te leggen hoe de financiële situatie is waarin de gemeente Almelo (en andere gemeenten) zich bevindt. D66 presenteerde voor de begrotingsbehandeling 2012 een alternatieve begroting maar haalde daar niets van binnen en ging uiteindelijk toch accoord met het begrotingsvoorstel van het college van B&W.

Doel van de thema-avond is ondermeer op heldere en duidelijke wijze te laten zien en bespreken hoe de financiële situatie van de gemeente Almelo is. Welke inkomsten en uitgaven zijn door de gemeente beïnvloedbaar en welke niet, hoe staat dit in vergelijking tot andere gemeenten en welke acties zijn nodig om tot een gezonde(re) financiële huishouding te komen? De insteek is niet om alleen het D66-geluid te laten horen, maar vooral om in een openbaar debat met elkaar van gedachten te wisselen hoe dingen anders en mogelijk beter kunnen, mede gebaseerd op de bevindingen van een of meer (externe) deskundigen. Een van de aanwezige deskundigen zal in elk geval oud-Almeloër en oud-D66-Tweede Kamerlid (tevens financieel woordvoerder), Bert Bakker, zijn.

Locatie: Lunchroom Feijn, Kerkstraat 12 te Almelo
Datum: 16 november 2011
Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Archief
Terug naar vorige pagina