Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-10-2011  

College trekt extra borgeisen Dolle Pret in

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) meldt dat het college van B&W de extra borgeisen aan ‘Dolle Pret’ onderneemster Hennie ter Avest intrekt. Volgens Kamphuis maakt het college dat donderdag openbaar.
Het college van B&W wilde van ter Avest een bankgarantie en borgstelling met haar privébezit om überhaupt nog aan een betalingsregeling mee te werken voor de dwangsom die inmiddels is opgelopen tot 50.000 euro exclusief bijna 15.000 euro aan deurwaarderskosten. In opdracht van de gemeente werd zelfs haar Gelderse privéwoning al gefotografeerd.
Ter Avest ging eerder niet op het voorstel van gespreide betaling in, omdat zij de gemeente verwijt door het toedoen van de gemeente in problemen te zijn gekomen. De gemeente wijzigde het bestemmingsplan Buitenhaven/Het Noordbroek zonder haar daarvan in kennis te stellen. Een bezwaar kwam derhalve te laat. Zowel de gemeentelijke bezwarencommissie als bestuursrechter Mr. Jue adviseerden het college van B&W de activiteiten van ter Avest alsnog te legaliseren, maar het college negeerde deze adviezen. De gemeenteraad besloot later legalisatie toch mogelijk te maken.
Ook de VARA Ombudsman dook in het dossier en bevroeg wethouder Johan Andela (VVD) daarover. De uitzending van de VARA Ombudsman komt vrijdagavond op TV om 20.50 uur op Nederland 2
 

Archief
Terug naar vorige pagina