Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
02-10-2019  

Civil Research in de Bieb Almelo

 

ALMELO, woensdag 2 oktober, 19.30/22.00 uur (inloop: 19.00 uur)
Bibliotheek Almelo - Theaterzaal de Evenaar, toegang gratis maar aanmelden verplicht


Tetem Enschede trekt dit najaar de regio in en organiseert met verschillende culturele partners een reeks boeiende, innovatieve en interactieve events op locatie. Elke event bestaat uit een lezing en workshop waarbij de bezoeker actief deel kan nemen aan het gratis programma. ‘Civil Research’ is op 2 oktober in Bibliotheek Almelo met spreker Timothy Sealy.

Steeds meer burgers houden zich bezig met het meten en verzamelen van informatie om zo invloed te kunnen uitoefenen op hun leefomgeving. Tot voor kort werd dit type onderzoek alleen uitgevoerd door professionele onderzoeksbureaus. Wat betekent deze ontwikkeling? Welke technologische hulpmiddelen zijn er om deze gigantische hoeveelheid data te meten, verzamelen en filteren? En wat betekent dit voor de bestuurlijke processen nu onderzoek ook kan worden uitgevoerd door bewoners?

Timothy Sealy, initiatiefnemer van The Things Network Twente, vertelt tijdens dit event over het runnen van een open community. The Things Network Twente is een open community die zich richt op slimme sensoren. De focus ligt op het ontwikkelen van (technische) kennis op het gebeid van sensoren en draadloze communicatie ten behoeve van de slimme burger. Waarom doen mensen mee aan civil research en welke data wordt verzameld? Hoe verandert deze trend de samenleving?

Na de talk (30 minuten)  maak je een Do-It-Yourself weerstation (60-90 minuten). Zo kun je hands-on ervaren wat en op welke manier er wordt gemeten en hoe data wordt verstuurd en opgeslagen. Na het event kun je thuis met jouw eigen weerstation bijdragen aan een fijnmazige weerkaart van Twente!

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht via: info@bibliotheekalmelo.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina