Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-06-2011  

Almelo wil af van kade bij XL Businesspark

 

ALMELO – De Almelose wethouder Jan van Marle zit financieel zo krap bij kas dat hij de beoogde kade bij het XL Businesspark te Bornerbroek wil schrappen. De kade moest juist een der trekkers worden om het XL Businesspark te vullen met bedrijven die van logistiek afhankelijk zijn. Het Rijk heeft voor de kade al een forse financiële injectie toegezegd maar van Marle hikt tegen de benodigde gemeentelijke financiële middelen aan.
Rijkswaterstaat is inmiddels ver gevorderd met het plan om de zijtak Almelo van het Twentekanaal uit te diepen, een vereiste voor de aanleg van de kade.
Het staalbouwbedrijf Buiting werd in 2009 juist uit Raalte gelokt vanwege de kade die er op termijn zou komen en dit een groot transportvoordeel opleverd. Een schadeclaim is dus niet ondenkbaar.
Of de mening van wethouder van Marle in goede aarde valt bij de partners Borne, Hengelo, Enschede en de provincie Overijssel in het XL Businesspark moet nog worden afgewacht. In 2010 werd een exploitatieverlies geleden van 8,5 miljoen euro. Het niet doorgaan van de aanleg van een kade kan ook potentiële bedrijven van vestiging op het XL Businesspark weerhouden. 
Juist vorige week zaterdag opende Vivochem het nieuwe bedrijf op het XL Businesspark en de bouw van het Europese distributiemagazijn van Timberland vordert gestaag.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina