Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-05-2011  

Zes Twentse bedrijven in Innovatie Top 100 2011


Boeien van kunststof, weerbestendig, UV bestendig, kleur- en slijtvast en met LED-verlichting
 

UTRECHT – In het hoofdkantoor van Mercedes Nederland te Utrecht maakte Innovatiecentrum Syntens gisteren de Top 100 van Innovatieve bedrijven in 2011 bekend. Onder hen 6 Twentse bedrijven.
Mobihealth uit Enschede werd nr. 28 voor het ontwikkelen van een bloeddrukmeter waarmee patiënten thuis zelf hun bloeddruk meten en online doorgeven naar arts of zorgverlener zodat onmiddellijk controle aanwezig is. Zorg op afstand kan veel kostenbesparing opleveren.
Smart Sign Solutions in Enschede staat op nr. 30 met het bedenken van routesystemen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, luchthavens, musea, kantoren e.d. Met het systeem kan een bezoeker persoonlijk navigatie worden gegeven via digitale borden.
Yalp (Lappset Nederland) uit Goor staat op 39 voor het ontwikkelen van een interactieve voetbalmuur om jeugd meer te laten bewegen.
Phoenix Software uit Enschede behaalde een 42e plaats voor het ontwikkelen van software voor het beheersen van het logistieke proces in en rond clean rooms voor bijvoorbeeld micro- en nanotoepassingen.
Herikon uit Almelo eindigde nog net binnen de top 50 voor het ontwikkelen van UV-bestendige maritieme kunststofboeien. Het bedrijf vestigde daarmee de aandacht op zich van Rijkswaterstaat die alle stalen boeien wil vervangen voor kunststof exemplaren. Herikon haalde samen met twee andere produktiebedrijven in Frankrijk en Zeeland een miljoenenopdracht binnen van Rijkswaterstaat.
Als 6e Twentse bedrijf eindigde Food Technology NON uit Almelo op een 79e plaats met een stoomsysteem om meloenen, ananas, mango's en ander vers gesneden fruit te desinfecteren. Met het Cloud Control® systeem wordt de schil eerst gedesinfecteerd en van micro organismen ontdaan met minimaal energieverbruik.

Kijk hier naar de hele Top 100

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina