Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-05-2011  

Sponsordag voor weeshuis Roemeniƫ


De drie initiatiefnemers met Maarten op Freek de pony. V.l.n.r Nick Jansen, Chantal Palma, pony Freek, Maarten en Leonie Verduin.
Foto: Nick Zweers
 

HOGE HEXEL - Aan de Saamsweg 8 in Hoge Hexel organiseerden 2e jaars studenten van de opleiding Jeugdzorg en 2e jaars studenten van de opleiden maatschappelijke zorg van het Landstede in Raalte een sponsoractie voor het realiseren van een zorgboerderij/geitenhouderij in Gagesti Roemenië.
Van 28 Juni t/m 6 Juli gaan de Landstede-studenten naar Gagesti om daar samen met de stichting Noi Si Voi aan te werken. Op de zorgboerderij worden kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking opgevangen middels huisvesting en dagbesteding. Momenteel is een nieuw woonhuis in aanbouw en de Landstede-studenten gaan daar gedurende acht dagen de dagbesteding verzorgen.
De reis- en verblijfkosten betalen de studenten zelf maar voor de dagbestedingen is extra geld nodig. Met de sponsordag haalden de organisatoren een bedrag van 250 euro bij elkaar door o.a. rondritjes met pony's en paarden, verkoop van koffie met cake en het maken van foto's.

Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina