Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-05-2011  

FC Twente's feestelijke rijtour door Enschede

 

ENSCHEDE - Over enthousiasme hadden de spelers van FC Twente niet te klagen ondanks de nederlaag tegen Ajax. De trots overwon in Enschede en het publiek langs de route liet dat duidelijk blijken. Liefst 5,5 uur duurde de Singeltour en pas om 01.30 uur kwam aan de feestelijke tocht een eind. De spelers van Ajax hadden er toen al lang een diner opzitten in een Amsterdams restaurant.

In totaal heeft de politie 13 aanhoudingen verricht in het centrum van Enschede. Er zijn twee mensen in verzekering gesteld voor mishandeling. Verder zijn er aanhoudingen geweest voor het afsteken van vuurwerk (waarbij dat gevaar voor omstanders heeft opgeleverd) openbaar dronkenschap, vernieling, belediging en het verstoren van de openbare orde. Al met al is de politie desondanks dik tevreden over het verloop van de dag.

Voor FC Twente zit de competitie er nu op. De aandacht kan zich nu richten op Almelo waar Heracles als achtste eindigde in de competitie en donderdag thuis begint in de Play Off tegen FC Groningen. Roda JC en ADO Den Haag spelen de andere wedstrijd. De inzet is één plek voor Europees voetbal. 

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (59 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina