Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-09-2010  

Wierden onderzoekt paardgebonden wonen

 

Het concept ‘Paardenhuizen’ heeft als doelstelling de paardensport toegankelijker voor paardenliefhebbers te maken. In de gemeente Wierden wordt gedacht aan een ontwikkeling van tien woningen. Bij deze woningen komen dan gemeenschappelijke voorzieningen zoals een weiland, stallen, paardenbak, paddock, stapmolen en trailerstallingen. Bewoners beheren deze voorzieningen zelf. De voorlopige gedachte gaat uit naar woningen in een prijscategorie van € 300.000 tot € 400.000 vrij op naam.

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeente een locatie aan de noordkant van de kern Wierden op het oog (aan de Lage Eggeweg). Deze grond is sinds een aantal jaar gemeentelijk bezit.

De gemeente heeft met projectontwikkelaar INION een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het concept. INION onderzoekt de komende periode of het concept paardenhuizen kans van slagen heeft op deze locatie en gaat hiervoor op lokaal en regionaal niveau op zoek naar mogelijke geïnteresseerden. Dit onderzoek is in januari 2011 afgerond. Als het idee kans van slagen heeft, start de gemeente een bestemmingsplanprocedure op om de plannen mogelijk te maken.

Archief
Terug naar vorige pagina