Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-07-2010  

Cogas spreidt vleugels uit naar Tilburg

 

Groen imago
Het collectieve WKO-systeem biedt ondernemers zowel economische als milieuvoordelen.
Bedrijven besparen op de investering in verwarmingsketels en airco's. De gebouwen krijgen een comfortabele klimaatbeheersing. Al het onderhoud van de installaties die de warmte en koude leveren, wordt centraal geregeld, waardoor ook op onderhoudskosten bespaard kan worden. Daarnaast kunnen de bedrijven op het innovatieve Tradepark 58 hierdoor een ‘groen imago’ nastreven, omdat een groot deel van de energie duurzaam is.

Rol Cogas
Cogas Duurzaam is als beste uit de aanbesteding gekomen. Cogas investeert in energie-infrastructuur en exploiteert deze. Zij verzorgen zelf het beheer, de klantenservice, klantencommunicatie, contractering, facturatie, onderhoud en storingsopvolging. Voor Cogas Duurzaam is T58-Noord een aansprekend en onderscheidend project qua omvang en type afnemers en daarmee een prima aanvulling op het bestaande projectenportfolio.

Energieregisseur
Het hele traject is door de gemeente samen met een 'Energieregisseur' van Eproconsult afgelegd. Het Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT) is betrokken geweest als vertegenwoordiger van de bedrijven die zich op dit innovatieve bedrijventerrein gaan vestigen.
De aanleg van het WKO-systeem wordt gelijktijdig met het bouwrijp maken van het terrein ingepland. De verwachting is dat hier nog dit jaar mee gestart kan worden.

Archief
Terug naar vorige pagina