Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-07-2010  

Noodweer treft Oost Nederland

 

ALMELO – Het noodweer van hedenmiddag heeft in Oost Nederland zijn sporen nagelaten. Vele honderden meldingen kwamen binnen bij de brandweer waarin om hulp werd gevraagd bij het opruimen van omgewaaide bomen die in sommige gevallen op auto’s en huizen vielen. In Vragender raakte de spits van de kerktoren los en stortte de toren in. Op het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde waaiden diverse in aanbouw zijnde feesttenten, waaronder de Megatent, het podium en Tipitenten onderste boven en raakten mensen gewond.
In Hengelo was het ook goed raak en waaiden delen van daken van het NS-station, het Rabotheater en van het Siemenspand aan de Lansinkesweg. Aan de Breukersweg viel een dikke eik op een woning waardoor zeer grote schade ontstond aan de woning. Twee grote iepen vielen tegen een huis aan de Enschedesestraat en op een parkeerplaats aan de Lansinkveste raakten 32 auto’s beschadigd door rondvliegende dakpannen.
In heel Twente en de Achterhoek knakten takken van bomen en heeft de brandweer druk werk om wegen weer begaanbaar te maken. In natuurgebied Het Springendal tussen Vasse en Ootmarsum zijn honderden bomen omgewaaid. Geadviseerd wordt het gebied te mijden vanwege het gevaar van vallende takken. 
Foto-overzicht op RTV Oost

Archief
Terug naar vorige pagina