Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-07-2010  

Burgerinitiatief: Nederland wil nieuwe energie

 

ALMELO – Via de website www.nederlandkrijgtnieuweenergie.nl is een Burgerinitiatief gestart om de Tweede Kamer en de regering te bewegen om een versnelde overgang naar nieuwe energiebronnen te laten maken. De initiatiefnemers uit partijen als CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en VVD willen nog voor een nieuw regeerakkoord de partijleiders uit hun ‘loopgraven’ halen wat nieuwe duurzame energie betreft. Men denkt daarbij aan energie uit schone en onbeperkte bronnen zoals zon, wind, aardwarmte en duurzame biomassa. Vooral energieopwekking via de zon, aardwarmte en biomassa zijn onderbelicht en hebben toekomst. Windenergie daarentegen levert veel vraagtekens op gelet op de zeer hoge onderhoudskosten, het mede daardoor lage rendement en de landschappelijke schade die dit met zich meebrengt.
Inmiddels hebben 32.833 burgers het initiatief ondersteund en het minimum voor behandeling in de Tweede Kamer moet zijn 40.000 of meer. Meer informatie vindt u op www.nederlandkrijgtnieuweenergie.nl en u kunt via de website ook uw ondersteuningsverklaring invullen.

< Met een productiecapaciteit van ruim 36.5 MegaWatt kan de Biomassacentrale Moerdijk jaarlijks zo’n 90.000 huishoudens van elektriciteit voorzien uit bijvoorbeeld kippenmest.

Archief
Terug naar vorige pagina