Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-05-2010  

Studiedag Loverboys voor ROC Zorg

 

HENGELO - Boekhandel Broekhuis en het MBO College voor Mens & Maatschappij van het ROC van Twente in Hengelo hebben vanochtend voor ca. 200 eerstejaarsstudenten Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg een themabijeenkomst georganiseerd over loverboys. Hiermee kunnen deze studenten in hun toekomstige functie via cliënten geconfronteerd worden. Door nu al een signaleringsfunctie te ontwikkelen, kunnen ze preventief handelen om hun toekomstige cliënten tegen loverboys te behoeden.

Boekhandel Broekhuis, met ook een vestiging in de ROC-locatie De Gieterij in Hengelo, haakte in op de bijeenkomst door schrijfster en journaliste Maria Genova uit te nodigen voor een lezing over haar boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal over Anna, die maar liefst twaalf jaar getrouwd was met een loverboy. Anna was zelf ook aanwezig om haar schokkende en ontroerende levensverhaal toe te lichten. Dit maakte veel indruk op de studenten. Daarnaast werd ook de educatieve film ‘Gestolen hart’ getoond, gaf het Steunpunt Huiselijk Geweld informatie over de tactiek van loverboys en tips om preventief te handelen en was er ruimte om vragen te stellen en te discussiëren.

De problematiek rondom loverboys is één van de maatschappelijke issues waar studenten van de opleidingen Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg in hun toekomstige werkveld via cliënten mee te maken kunnen krijgen. Het Projectbureau PW/MZ van het MBO College voor Mens & Maatschappij, dat veel praktijkopdrachten voor studenten regelt, wilde dit actuele thema graag behandelen om studenten voor te bereiden op de praktijk. In Broekhuis vond het Projectbureau een partner om de themaochtend te organiseren. En met succes. Alle partijen waren na afloop tevreden; door de interactieve opzet van de bijeenkomst waren de studenten sterk betrokken bij het thema en werden ze bewust van hun toekomstige rol om signalen van loverboys op te vangen. Hierdoor kunnen ze straks in het werkveld van de maatschappelijke zorg preventief handelen om cliënten te helpen.

< Op de foto de eerstejaarsstudenten Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg op het ROC van Twente in Hengelo die aandachtig luisteren naar schrijfster Maria Genova en hoofdpersoon Anna uit het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ tijdens de themabijeenkomst over loverboys.

Archief
Terug naar vorige pagina