Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-05-2010  

Han ten Broeke start VVD-verkiezingscampagne

 

“Laat het Oosten niet links liggen!”

Zeker Nu. Zeker in Oost-Nederland.
Op woensdag 25 mei start Tweede Kamerlid Han ten Broeke, nr 13 op de VVD kandidatenlijst, zijn campagne in Oost-Nederland. De geboren Tukker (Haaksbergen) zal, net als bij de Europese verkiezingen in 2004 en de Tweede Kamerverkiezingen in 2006, als trucker zijn campagne voeren. De truck zal de komende twee weken onafgebroken door Oost-Nederland toeren.

Han ten Broeke, de hoogst geplaatste Overijsselaar bij de VVD, noemt op de truck de zes keuzes die hij voor Oost-Nederland wil maken. Drie zaken MEER en drie MINDER:

MEER wegen
MEER agenten op platteland
MEER ondernemers
MINDER regels
MINDER ambtenaren
MINDER lasten

Liberaal voor het Oosten
Het doel van de campagne is om de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 te laten doorbreken in Oost-Nederland. De oproep van de liberaal luidt dan ook simpelweg: ‘Stem VVD. Zeker Nu. Zeker in het Oosten’. Ten Broeke “Ik wil de mensen in Overijssel en Gelderland duidelijk maken dat een stem op de VVD de beste garantie is om het Oosten niet links te laten liggen!”

Als ‘Liberaal voor het Oosten' wijst Han ten Broeke erop dat hij zich de afgelopen jaren consequent en met succes heeft ingezet voor het openhouden van luchthaven Twente en het versnellen van de aanleg van de N18. De liberaal uit haaksbergen wijst er op dat ondanks de oppositierol van de VVD zij consequent de partij zijn geweest die het meeste geld uittrok voor veiligheid en bereikbaarheid. Ten Broeke “nu willen we vanuit de regering de kampioen van Oost-Nederland worden als het gaat om wegen, spoor en agenten”.

Extra 50 mln€ provinciale wegen Oosten
Han ten Broeke wijst op de A1 (de aorta van Nederland), de N18 (Twenteroute), de N35 (het ‘karrenspoor’ tussen Almelo en Zwolle), de belachelijke regelgeving voor boeren (Natura2000, vogel-habitat-richtlijn), de ideeën voor regelluwe zones: hij en de VVD-fractie in de Tweede Kamer deden voortdurend voorstellen, steunden die of maakten ze mogelijk. "Ik ben er trots op dat de VVD een derde van het geld uit de tegenbegrotingen voor wegen de afgelopen jaren in Oost Nederland uitgaf. Kiezers weten dat de VVD ze geen loze praatjes verkoopt, maar ook in zware tijden thuis geven."

Ten Broeke kondigt aan dat hij morgen, bij de start van zijn campagne in Nijverdal, nog eens 50 mln€ extra heeft gevonden voor wegverbredingen van provinciale wegen in Overijssel en Gelderland. “De provincie heft opcenten bij de automobilist die daarvan een deel ziet weglekken naar hobby’s van provincieambtenaren. Aan die hobby’s maken we een einde en dat geld wordt teruggeven door te investeren in bereikbaarheid.”

Actie 26 mei Nijverdal: Truck of tram op het ‘karrenspoor’?
Ten Broeke begint zijn campagne op de N35, het beruchte ‘karrenspoor’ tussen Zwolle en Almelo. Dat moet nu eindelijk eens tot het verleden gaan behoren. Om dat duidelijk te maken zal Han ten Broeke een deel van de N35 afleggen met een 19e eeuwse paardentram, gevolgd door zijn eigen truck. “De truck symboliseert waar het naar toe moet met Nederland en Oost Nederland: namelijk ruim baan voor ondernemers en de economie. Daarom wil de VVD de N35, maar ook de N18, volledig opwaarderen een autosnelweg”.

Voor het laatste campagnenieuws en wat Han ten Broeke de afgelopen jaren voor Oost-Nederland heeft gedaan, neem een kijkje op de vernieuwde website van: www.hantenbroeke.nl en volg hem op twitter (@hantenbroeke)
Start Campagne Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD nr.13)
 

Archief
Terug naar vorige pagina