Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-05-2010  

BING: Raadslid Tijdhof uit Losser niet integer (upd)

 

LOSSER - Raadslid Jos Tijdhof van Burgerforum heeft volgens onderzoekbureau BING niet integer gehandeld in de kwestie rond het Kulturhus in zijn woonplaats De Lutte. Dat meldt TC Tubantia. In het nog geheime rapport, waarop TC Tubantia de hand wist te leggen, trekken de onderzoekers van BING een harde conclusie over de wijze waarop Tijdhof zijn rol als raadslid heeft gebruikt om een privé-kwestie geregeld te krijgen.
TC Tubantia publiceerde over de affaire waarna de gemeenteraad van Losser kort voor de gemeenteraadverkiezing een opdracht gaf om het handelen van Tijdhof te onderzoeken.

Update
Raadslid Tijdhof van Burgerforum gaat tot op de bodem uitzoeken wie het integriteitsonderzoek naar hem en het gemeentebestuur van Losser heeft gelekt naar de Twentsche Courant Tubantia, dat meldt RTV Oost.
Het integriteitsonderzoek werd ingesteld omdat Tijdhof zijn positie als raadslid zou hebben gebruikt om een kwestie in de privésfeer geregeld te krijgen. De inhoud van het geheime rapport zou pas dinsdagavond bekend worden gemaakt, maar is dus uitgelekt. Volgens Tijdhof wordt hij erin geluisd omdat zijn partij te groot dreigde te worden bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Archief
Terug naar vorige pagina