Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-05-2010  

Faillissement Weyl zet runderhandel op z´n kop

 

ENSCHEDE – Het faillissement van Neerlands grootste runderslachter Weyl in Enschede zet de handel in runderen in Nederland en België op z’n kop. Vijfduizend runderen verwerkte Weyl wekelijks in haar slachterijen in Enschede en Nordhorn. Tweeduizend runderen werden wekelijks ingevoerd uit België maar die invoer kwam volledig stil te liggen terwijl de handel in runderen in Leeuwarden gewoon doorging omdat andere vleesverwerkers de verwerking grotendeels overnamen.
Weyl leverde vele supermarktketens in Europa en had een omzet van 200 miljoen euro op jaarbasis met een winst van een miljoen euro. Weyl hanteerde eveneens lange betalingstermijnen waardoor handelaren lang op hun betaling moesten wachten en op die wijze voor een groot deel het vleesverwerkingsbedrijf financierden.
De rechtbank in Almelo benoemde Mr. Daniëls uit Almelo tot curator die de 850 personeelsleden van Weyl in Enschede en Nordhorn ontslag aanzegde. Er wordt deels doorgewerkt om de voorraad te verwerken. Daniëls is ook in gesprek met een zestal overnamekandidaten waarbij genoemd worden EKRO, VION en de Van Drie Groep die sterk is in kalfsvlees.
Weyl vroeg zelf uitstel van betaling aan met het faillissement tot gevolg. Het faillissement van Weyl sleept werving- en selectiebureau Qutive en uitzendbureau Kiwi eveneens mee in haar val.
 

Archief
Terug naar vorige pagina