Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-05-2010  

7 Overijsselse slachtoffers bij vliegramp Tripoli

 

HENGELO – RTV Oost meldt dat vermoedelijk ook Twentse slachtoffers te betreuren vallen bij de vliegramp in Tripoli. Onder de vermoedelijke slachtoffers een echtpaar uit Oldenzaal dat terugkeerde van een vakantie in Zuid Afrika en een vrouw uit Goor die van oorsprong Zuidafrikaanse is en een eigen reisbureau heeft dat reizen naar Zuid Afrika organiseert. Haar familie heeft volgens RTV Oost herhaaldelijk contact gezocht met het alarmnummer maar nog geen zekerheid.

Bij de vliegtuigcrash kwamen vermoedelijk 61 Nederlanders om het leven. Slechts één passagier – een jongen van 10 jaar – overleefde de ramp. Hij zou Robin heten en Nederlander zijn. Het regeringsvliegtuig is onderweg naar Tripoli met waarschijnlijke familieleden aan boord.

Update 13-05-2010 13.00 uur
Het aantal Nederlandse slachtoffers in de vliegtuigcrash te Tripoli bedraagt zeventig in totaal, zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Gebleken is dat een negental Nederlanders individueel met het vliegtuig meevlogen. De anderen waren vakantiegangers in groepsverband van Kras Reizen en Stip Reizen. In Overijssel zijn zeven slachtoffers te betreuren. Het gaat om echtparen uit Zwolle, Oldenzaal en Schalkhaar. Ook de vrouw uit Goor behoort tot de slachtoffers.
De enige overlevende van de ramp is een negenjarige jongen uit Tilburg die Ruben heet. Zijn ouders en broer zijn bij de crash om het leven gekomen. Een oom en tante hebben hem inmiddels in het ziekenhuis bezocht. De jongen zal zodra de artsen toestemming geven, naar Nederland worden overgebracht.
De kwartiermakers van het Nederlands Forensisch Team zijn begonnen met hun voorbereidende werkzaamheden voor identificatie van de slachtoffers.  

Update 13-05-2010 16.00 uur
De nabestaanden van de verongelukte Nederlanders zijn bij elkaar In het Claus Event Center in Hoofddorp. Miinister-president Balkenende en de ministers Rouvoet en Verhagen zijn daar eveneens. Minister Verhagen geeft om 17.15 uur in het naastgelegen Courtyard Marriott Hotel aan de Bosweg een persconferentie. 
 

 

Archief
Terug naar vorige pagina