Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-05-2010  

Het kleedkamergeheim van FC Twente

 

ENSCHEDE – Even was het geheim van de ‘peptolk’ voor FC Twente voor de wedstrijd tegen NAC, online op RTV Oost. Steve Mc Claren liet een filmpje draaien van voetbalbeelden van FC Twente gecombineerd met beelden van Al Pacino als coach van een Amerikaans Footballteam die een peptalk ten beste gaf in de film Any Given Sunday. Het mocht natuurlijk niet zomaar publiekelijk vertoond worden en daarom zal RTV Oost het filmpje wel snel weer verwijderd hebben om niet met de rechthebbenden van de beelden in aanraking te komen.

Het kleedkamergeheim van FC Twente
Het kleedkamergeheim van FC Twente. Wat gebeurde daar in de kleedkamer een uur voor het kampioensduel tegen NAC Breda? ...
Nieuws | 03-05-2010 | 16:34:09
Foto's van RTV Oost

POLITIEBERICHT:
Huldiging FC Twente zeer feestelijk verlopen
ENSCHEDE - De huldiging van landskampioen FC Twente op maandag 3 mei was een groot feest. Om 13.00 begonnen de festiviteiten met een feestelijke ontvangst in het gemeentehuis met als hoogtepunt de balkonscène. De spelers werden toegejuicht door een grote vrolijke menigte. Kort daarna begon de toeloop naar de Grolsch Veste. Mensen hadden goed gehoor gegeven aan de oproep van de politie om niet met de auto te komen. Velen waren met het Openbaar Vervoer en vooral met de fiets naar de huldiging toe gekomen. Op het hoogtepunt bevonden zich bij de Grolsch Veste tussen de 65.00 en 70.000 enthousiaste fans hun kampioenen toe te juichen.
De politie heeft vier aanhoudingen verricht. Drie aanhoudingen zijn gedaan in verband met het afsteken van vuurwerk, één aanhouding in verband met verboden wapenbezit, zijnde een mes. De Geneeskundige Hulpverlening heeft ongeveer 35 gewonden behandeld. Het betrof m.n. lichtgewonden, zoals verstuikingen en brandwonden. Vier gewonden zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie Twente is zeer tevreden over het verloop van de festiviteiten en trots op de manier waarop het Twentse publiek vandaag feest heeft gevierd. Ook de samenwerking met de gemeente, FC Twente en de hulpdiensten verliep buitengewoon goed.

Archief
Terug naar vorige pagina