Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-05-2010  

Werkloosheid in Twente blijft stijgen

 

ENSCHEDE – De Regio Twente presenteerde deze week de nieuwe Arbeidsmonitor Twente. Ondanks dat de economie licht stijgt, is ook het aantal Niet Werkende Werkzoekenden (NWW) in Twente met 1 procent gestegen terwijl het aanbod van vacatures eveneens in maart fors toenam met 48 procent.
Vergeleken met vorig jaar maart, doet Almelo het van de grotere steden het beste met een stijging van 9,6 procent NWW-ers. In Enschede daarentegen steeg het aantal NWW-ers met maar liefst 27,6 procent. De gemeenten met de hoogste stijging NWW-ers zijn Rijssen/Holten met 51,4 procent en Hellendoorn met 46,5 procent. In aantallen bedroeg het aantal NWW-ers in Twente 25.123 en dat is 4655 meer dan een jaar geleden. Het hoogste werkloosheidspercentage heeft Enschede met 14,6 procent gevold door Almelo met 11,5 procent. Het openstaande aantal banen steeg vergeleken in de maanden maart in een jaar met 9 procent gemiddeld. 

< Verantwoordelijk Regiobestuurder Myra Koomen ziet toch lichtpuntjes in de cijfers vanwege het fors hogere percentage van openstaande functies.


Arbeidsmarktmonitor maart 2010

Archief
Terug naar vorige pagina