Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-03-2010  

Transportwereld boos op Europees Parlement

 

ALMELO/RIJSSEN - De transportbedrijven Nijhof- Wassink uit Rijssen en Bolk Transport uit Almelo zijn woedend over de plannen in het Europees parlement om de zogenaamde reuzentrucks te verbieden om over de landsgrenzen te gaan. Volgens het Europees parlement lopen de transporten per spoor namelijk klanten mis door de extra lange trucks waardoor er een hogere Co2-uitstoot zou zijn.
De transportwereld noemt dat onzin en vindt dat bij een verbod juist meer vrachtwagens op de weg komen en het tegenovergestelde wordt bereikt namelijk een hogere Co2-uitstoot.
Bolk Transport uit Almelo was jaren geleden de initiatiefnemer van de uitschuifbare langere trucks waardoor een paar extra pallets meegenomen konden worden. Leeg of bij minder lading kon de trailer dan weer worden ingekort.
Nijhof-Wassink nam vorig jaar het initiatief tot koppelvaart op het kanaal Almelo-De Haandrik waardoor tegelijkertijd meer containers via de binnenvaart kunnen worden vervoerd en het aantal ritten over de weg wordt gehalveerd.

Archief
Terug naar vorige pagina