Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-03-2010  

Wierden Doet tijdens nationale doedag

 

WIERDEN - Vrijdag 19 maart hebben het college van burgemeester en wethouders en een aantal ambtenaren van de gemeente meegedaan met NLDoet! Dit landelijke evenement (voorheen Make a Difference Day) is bedoeld om lokaal vrijwilligerswerk te stimuleren. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen kennismaken met allerlei vormen van vrijwilligerswerk.
Wethouder De Putter gaf vrijdagmorgen het startsein van NLDoet! door ballonnen op te laten. In de loop van de middag staken ambtenaren en collegeleden daadwerkelijk de handen uit de mouwen. De burgemeester, wethouder Broeze en aantal ambtenaren hebben gewandeld met bewoners van seniorencomplex de Botterhof terwijl een andere groep ambtenaren tegelijkertijd het terrassen en de binnentuin van de Botterhof onder handen hebben genomen. Die zijn nu weer helemaal klaar om de ouderen van de eerste lentezon te laten genieten.
In Enter bereidde wethouder Velten op de Enterse Waarf de lunch voor bewoners van het Reggedal. Bij wijkontmoetingscentrum ’t Oosterhoes aan ‘t Wedervoort in Wierden Oost is een jeu de boulesbaan aangelegd. Uitvoerenden waren wethouder De Putter en een aantal ambtenaren.
Ook de jongeren werden niet vergeten bij NL Doet! In Jongerencentrum Chill Out is door een aantal ambtenaren fors geklust. Juist ook in onze streek is vrijwilligerswerk een belangrijke bindende factor. De gemeente Wierden wil zich graag inspannen om de aloude noaberschap op een moderne manier in te vullen. NLDoet! bood daarvoor een unieke gelegenheid.

Archief
Terug naar vorige pagina