Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-12-2009  

Landelijke erkenning voor Edith Stein

 

PERSBERICHT

Hengelo, 18 december 2009

Wederom landelijke erkenning voor Twentse samenwerking
In juli kon hogeschool Edith Stein reeds berichten over de succesvolle samenwerking met schoolbesturen in de regio met als doel het gezamenlijk opleiden van aankomend groepsleerkrachten voor het basisonderwijs. Samen met het VCPO en OPOA is toen de landelijke erkenning als Opleidingsschool ontvangen. Hierdoor kunnen aankomende juffen en meesters mede op basisscholen worden opgeleid. Nu heeft de hogeschool in samenwerking met 10 andere regionale schoolbesturen wederom een beoordeling als Opleidingsschool aangevraagd. Twee auditteams van de NVAO hebben de samenwerking beoordeeld. De NVAO heeft hieraan de kwalificatie ‘goed’ gegeven.

Lof voor afstemming theorie en praktijk
De NVAO oordeelt dat de Opleidingsschool een duidelijk gedeelde visie kent. Er is goede afstemming tussen theorie en praktijk. De betrokken partners weten wat hun taak is bij de beoordeling van de studenten, wat ook duidelijkheid oplevert voor de studenten. De afstudeerwerken van de studenten zijn goed, waarbij er voldoende aandacht is voor de uitvoering van het onderzoek. Studenten worden begeleid vanuit zowel de basisschool als de hogeschool. Studenten participeren binnen de basisschool binnen een schoolteam en worden bij alle activiteiten betrokken.

Vergulde reacties van hogeschool en samenwerkingspartners
Zowel de hogeschool als de samenwerkingsrelaties van de hogeschool zijn erg verguld met de erkenning van de Opleidingsschool door de minister van OC&W. Bijna alle grote schoolbesturen in Twente zitten nu in een door OC&W erkende opleidingsschool.

De heer Eef Wegerif, algemeen directeur van Scholengroep Primato, geeft aan dat de honorering van de subsidieaanvraag het mogelijk maakt ook de komende jaren kennis te ontwikkelen, uit te wisselen en te benutten. Daarom onderzoekt de stichting de mogelijkheid ook met andere scholen over te stappen op het concept Opleiden in de School. Bovenschools manager van de Dr. Schaepmanstichting, de heer Peter Breur, zegt het volgende: "De Dr. Schaepmanstichting wil graag opleider zijn voor nieuwe talenten en zittend personeel "blijvend" scholen. Opleiden in de school biedt de mogelijkheid hierin innovatief te handelen middels kennisuitwisseling en kennisontwikkeling zowel binnen als buiten de school. Toekenning van dit project geeft ons extra mogelijkheden deze ambities, in samenwerking met collega-besturen en Hogeschool Edith Stein, te verwezenlijken." Rob van der Vegt, algemeen directeur van Stichting KOE, is erg tevreden met de wijze waarop zij in het aanvraagtraject door de hogeschool zijn begeleid en heeft daar veel lof voor.

Archief
Terug naar vorige pagina