Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-12-2009  

Europa Kinderhulp zoekt nieuwe gastgezinnen

 

Veel mensen kennen onze stichting wel en weten hoe wij proberen kinderen, die het thuis niet zo makkelijk hebben tijdens de zomer even op adem te laten komen. De ervaring leert dat drie weken in een stabiel gezin een grote impact kan hebben op het leven van zo’n kind.

Zomaar een voorbeeld: in Nederland is het heel gewoon om over school en opleiding te praten en wat je later eventueel wilt worden. Deze kinderen uit kansarme gezinnen hebben daar vaak nog niet over nagedacht om de eenvoudige reden dat ze er nooit naar gevraagd zijn. Rapporten en ouderavonden zijn meestal van ondergeschikt belang. Brood op de plank, of de wodkafles in de kast is waar het in deze gezinnen vaak om draait.
Kinderen die gezien hebben hoe het ook kan zijn tijdens hun vakantie in een gastgezin kregen een doel voor ogen. Zij wilde later ook zo leven. Door het voorbeeld wat ze kregen ontstond een wilskracht die het bij veel van deze kinderen lukte om de vicieuze cirkel te doen doorbreken.

Europa Kinderhulp geeft u dus de mogelijkheid om eens een keer meer te doen dan het geven van geld aan een goed doel. Door u op te geven als gastgezin kunt u concreet iets betekenen in het leven van een kansarm kind.

De kinderen die worden uitgezonden via Europa Kinderhulp komen uit Nederland (vaak uit kindertehuizen) Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Oekraïne (grote steden en sloppenwijken).
Als er binnen uw gezin een plek is om één van deze kinderen een mooie vakantie aan te bieden neem dan vrijblijvend contact op met :

Dhr H.J.Alberts (0529-481409 of haje.alberts@hetnet.nl of kijk op onze site. www.europakinderhulp.nl  

Archief
Terug naar vorige pagina