Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-11-2009  

Hotelschoolstudenten serveren ontbijt

 

Persbericht

Studenten ROC van Twente serveren Nationaal Schoolontbijt voor basisscholen Almelo

Almelo, 4 november 2009 – Samen ontbijten = top! Dit is het thema van de zevende editie van Het Nationaal Schoolontbijt, het grootse ontbijtevenement van 2 t/m 6 november a.s. in Nederland, waaraan maar liefst 2500 basisscholen meedoen. De eerstejaars studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende (FL) van het ROC van Twente zien ook het nut van een goed ontbijt in. Daarom verzorgen zij, samen met studenten van de bakkersopleiding, voor ca. 625 leerlingen van verschillende basisscholen in Almelo deze week een ontbijtje bij het ROC aan de Wierdensestraat in Almelo.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld één op de vier kinderen onvoldoende ontbijt. Dit geeft op den duur concentratieproblemen. Ontbijten is dus broodnodig en daarnaast ook belangrijk voor het nastreven van een gezond gewicht. Deze maatschappelijke vraagstukken staan regelmatig centraal tijdens de lessen van de opleiding FL. De link naar het Nationaal Schoolontbijt was vervolgens snel gelegd. De basisscholen zijn erg te spreken over het initiatief van het ROC van Twente; zij zien het belang van een goed ontbijt zeker in, maar hebben vaak niet de middelen en capaciteit om dit op grote schaal te verzorgen. Deze samenwerking biedt een ideale uitkomst. Daarnaast is het zowel voor de basisschoolleerlingen als de studenten van het ROC een leerzame en leuke ervaring, een echte win-win situatie dus.

De eerste twee ontbijtjes zijn inmiddels achter de rug. Het was voor de eerstejaarsstudenten FL hun eerste praktijkopdracht. Ze vonden het behoorlijk spannend, want de organisatie, de logistiek en de veiligheid van het evenement ligt volledig in hun handen. Denk daarbij aan het opvragen van offertes, de tafelopstelling, het aankleden van de ontbijtzaal, het begeleiden van de basisschoolleerlingen naar de Wierdensestraat en het ter plekke regelen en organiseren van het goede verloop van het ontbijt. De voorbereidingen waren niet voor niets; alles verloopt tot nu toe volgens planning en zowel de basisschoolleerlingen als de studenten FL zijn enorm enthousiast.

Het is deze week dus elke ochtend een drukte van belang in het Atrium, de grote hal van het schoolgebouw, die een gezellige en vrolijke sfeer uitademt. In totaal serveren de studenten FL over de hele week aan ca. 625 basisschoolleerlingen broodjes, beschuit, beleg, een eitje en melk. De broodjes worden gebakken door de studenten van de bakkersopleiding. Het advies over het assortiment van dit ontbijt is afkomstig van het Voedingscentrum, dat nauw samenwerkt met het Voorlichtingsbureau Brood. Deze initiatiefnemer van het Nationaal Schoolontbijt heeft schaatskampioen Sven Kramer aangetrokken als ambassadeur en ondersteunt daarnaast het goede doel Right To Play, dat zich inzet om kinderen in ontwikkelingslanden te laten spelen en sporten.

Archief
Terug naar vorige pagina