Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-10-2009  

Ontslag voor directeur Van Praet bij Aveleijn


(Uit: Jaarverslag)
 

BORNE – De poging zich met een bonus te verrijken via een lening van 550.000 euro is algemeen directeur Van Praet duur te staan gekomen. Nadat staatssecretaris Jet Bussemaker en kamerleden zich negatief hadden uitgelaten over de lening en rentebonus vanwege het onttrekken van kapitaal uit de zorg, werd de Raad van Toezicht met de rug tegen de muur gezet door de ondernemingsraad. Die verklaarde dat de directeur geen vertrouwen meer kreeg en moest opstappen evenals de Raad van Toezicht zelf.
In een gesprek tussen ondernemingsraad en de Raad van Toezicht vroeg de laatste om enige tijd om tot een oplossing te komen dat nu resulteert in het ontslag voor Van Praet.
Van Praet kwam al eerder negatief in de publiciteit door zijn ‘moraalridderschap’ bij het ontslag van drie medewerksters die stiekem onder een afdakje van het fietsenhok stonden te roken. Ook zouden medewerkers van AveleijnDST niet op een terrasje in hun vrije tijd een alcohol houdend drankje mogen consumeren. Van Praet heeft zich inmiddels ziek gemeld.

Lees ook TC Tubantia: Van Praet en Raad van Toezicht moeten opstappen en Dagen Van Praet lijken nu geteld

Archief
Terug naar vorige pagina