Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-07-2009  

Criminele jongeren opgepakt in Enschede

 

Vanaf begin dit jaar werden de zuidwijken getroffen door inbraken en vernielingen zowel ’s nachts als op klaarlichte dag, met vooral een toename in de derde week van juni. De strafbare feiten omvatten diefstal uit woningen, scholen of bedrijven waarbij vernielingen niet werden geschuwd. Zo werden ramen ingegooid, deuren geforceerd en auto’s met stenen vernield. Ook werd benzine uit auto’s afgetapt en werden valse 112 meldingen gedaan.

Er werd ingebroken bij drie verschillende scholen. Tussen 27 april en 4 mei betrof het een school aan de Tiemeister. In de nacht van 9 op 10 mei was een school aan de Geessinkweg de dupe en op 18 juni heeft een vernieling in een school aan de Blekerstraat plaatsgevonden.
In de nacht van 13 mei werd bij een bedrijf aan de Hendrik ter Kuilestraat ingebroken. Men kwam het pand binnen door het ingooien van een ruit. Exact een week later, op 20 mei, vond een poging tot diefstal plaats in een woning aan de Kruiseltlanden. Op 17 juni werd een woning aan de Straatsburglaan binnengeslopen en een dag later werd ingebroken bij een woning aan de Hoontebrink. Eveneens werd een woninginbraak gemeld aan de Leunenberg.

Naast inbraken en vernielingen worden de jongeren ook verdacht van diefstal van benzine. Dit gebeurde aan de Batshoek, Graeshoek, Gaffelhoek en Hooiraamhoek in de nacht van 18 op 19 juni en in de nacht van 22 op 23 juni. Door het vernielen van de toevoerslang werd benzine uit auto’s getapt.

In de eerste week van juli werden twee auto’s vernield aan de P.A. van Deldenstraat. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de jongeren ook verdacht worden van valse 112 meldingen op 6 april en 23 april jl.

Als gevolg van het onderzoek zijn tot nu twaalf jongeren aangehouden. Zij gingen in wisselende samenstelling te werk. Allen zijn voorgeleid. Van sommige is de inbewaringstelling inmiddels geschorst en enkele zitten nog vast. De politie zal nog enkele aanhoudingen verrichten.

 

Archief
Terug naar vorige pagina