Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-05-2009  

Ridderschap ON voor 'Hauptkommissar' Schmidt

 

'Erste Kriminalhauptcommissar' August Schmidt heeft in de afgelopen 20 jaar met zeer veel inzet de grensoverschrijdende politionele samenwerking tussen de politie Nedersaksen en de Nederlandse autoriteiten op weg geholpen. Hij heeft daarbij op vele manieren echt pionierswerk verricht. Hij verworf zich met de jaren veel respect en het vertrouwen van zijn Nederlandse partners. Zijn ervaring, “Fingerspitzengefühl”, zijn karakter en kennis omtrent de Nederlandse mentaliteit, cultuur en organisatie en zijn bekwaamheid om pragmatische oplossingen te zoeken en te vinden, leidde daartoe dat hij een veel gevraagde adviseur en intermediair voor de samenwerking met de Nederlandse politie werd.

'Polizeipresident' Rolf Sprinkmann zei na de uitreiking van de onderscheiding, dat hij erg trots is op August Schmidt en zich enorm verheugde over deze koninklijke onderscheiding en verder zei hij; 'De sterke koppeling en ongecompliceerde samenwerking tussen de Nederlandse en Nedersaksische politie is in het bijzonder de verdienste van August Schmidt.'

De Koninklijke Orde van Oranje-Nassau wordt aan mensen uitgereikt die zich voor de Nederlandse gemeenschap hebben ingezet. Een onafhankelijk college doet de bevoegde minister in Nederland het voorstel toekomen, in dit geval het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De onderscheiding werd tot nu toe aan weinig Duitse burgers uitgereikt.

Archief
Terug naar vorige pagina