Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-05-2009  

Opening Johan Cruyff College Twente

 

ENSCHEDE - Donderdag kwam Johan Cruyff naar Enschede voor de officiële opening van het Johan Cruyff College. Er was voor de opening een programma samengesteld waarin de topsporter en de student centraal staan. Diverse studerende topsporters van het Olympisch Netwerk Twente, waaronder Rianne Guichelaar, Justin Eleveld en Britt Vonk stonden Johan Cruijff terzijde voor het geven van het startsein.

Het Johan Cruyff College biedt topsporters de kans om naast hun sportieve carrière ook een studie te volgen voor de carrièreloopbaan na de topsport.

Het Johan Cruyff College biedt sporters twee MBO-opleidingen:
A. driejarige opleiding Medewerker Marketing, Communicatie- en Evenementenorganisatie Sport (niveau 4).
B. tweejarige opleiding Commercieel Medewerker Sport (niveau 3).

Dankzij de start van het Johan Cruyff College hebben nu ook (aankomende) topsporters in de regio Twente de mogelijkheid om hun sport te combineren met een studie. Het programma houdt rekening met hun verplichtingen. De andere vijf Johan Cruyff Colleges in Amsterdam, Nijmegen, Groningen, Maastricht en Roosendaal hebben al aangetoond dat het zeer stimulerend werkt om talentvolle sporters samen op te leiden.

De zes Johan Cruyff Colleges (MBO), de Johan Cruyff University (HBO) en het Johan Cruyff Institute for Sport Studies (masteropleidingen en cursussen voor sportorganisaties) maken onderdeel uit van een internationaal netwerk van inmiddels honderden studerende en afgestudeerde sporters. Meer informatie over het Johan Cruyff College Twente via de website: www.rocvantwente.nl/jcc  

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina