Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-04-2009  

Polen mogen blijven wonen op recreatiepark

 

De rechter vond beide argumenten niet duidelijk aangetoond. Met de overlast viel het volgens de rechter wel mee gelet op de meldingen bij de politie. Bovendien deed de eigenaar er wel degelijk alles aan om de overlast te beperken.
Dat er van verminderde verkoopbaarheid sprake was, achtte de rechter eerder te wijten aan de kredietcrisis. Bovendien vond hij dat Voskamp bij het ontwikkelen van zijn park rekening had kunnen houden met de aanwezigheid van de Polen door bijvoorbeeld beplanting aan te brengen.

Of de Polen er nog lang blijven wonen is echter de vraag. Ook de gemeente Wierden, die de bewoning van de recreatiebungalows jarenlang heeft gedoogd, wil er een einde maken omdat deze niet zou stroken met het bestemmingsplan. Er is inmiddels overleg op gang tussen de gemeente en uitzendorganisatie Marquette, dat de Polen hiernaartoe heeft gehaald en eigenaar is van de recreatiebungalows.
De rechter geeft in zijn oordeel echter ook aan dat het juridisch mogelijk is dat de bewoning door de Poolse arbeiders ook in de toekomst gewoon wordt toegestaan. Voorheen zat er een asielzoekerscentrum in.

Archief
Terug naar vorige pagina