Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-03-2009  

Medemenselijkheid uitgangspunt studiekeuze Noordik

“Knuffels en kussen als beloning”

(eigen foto)
 

Verpleging
Harald Boerties viel van de ene in de andere verbazing. “Er is me geleerd om zelfs de jongste kinderen van de basisschool eerst zelf te laten zoeken naar de oplossing. Ik had niet verwacht dat de eerste klassertjes zoveel zaken al zo zelfstandig konden.”
Duidelijk is dat Harald enorm heeft genoten. De sfeer en de goede contacten met kinderen en personeel van De Willibrordus-basisschool in Vroomshoop heeft hij als een warme deken ervaren. Harald, momenteel bezig om zijn diploma Zorg en Welzijn KB in de wacht te slepen, wil met mensen omgaan. “Graag wil ik de verpleging in. Wat voor mensen betekenen, geeft me plezier.”tKlasgenote Lucinda Sanders knikt instemmend. Zij bracht haar stage door op woon- en zorgcentrum De Vriezenhof in Vriezenveen. “Tal van zaken heb ik gedaan. Geholpen in de wasserij en in de keuken. Maar ook het vuilnis is door mij opgeruimd. Geen probleem hoor,” meldt Lucinda. De blonde Vroomshoopse scholiere spreekt met warmte over de
mensen waarmee ze werkte. “De oudere mensen lieten duidelijk blijken dat ze het plezierig vonden dat er aandacht aan hen geschonken werd. Regelmatig werd je hiervoor bedankt. Deze twee weken hebben me een geweldig gevoel gegeven.”

Medemensen
Melissa Lucas wil in de toekomst ook impulsen geven aan medemenselijkheid. Ze werkte twee weken tussen en met mensen met een verstandelijke handicap. Op De Burg, dagopvang voor mensen met een handicap, heeft Melissa echt warmte gevoeld. “Wat ik geleerd heb? Ik heb leren inzien dat mensen met een handicap ook normale mensen zijn. Ze zien er misschien anders uit en reageren misschien anders, maar het zijn heel lieve medemensen. Het was fantastisch!”

 

Archief
Terug naar vorige pagina