Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-01-2009  

Overval in huis Heracles-trainer Krüzen // update

1e melding: 11-01-08, 12.06 uur

Trainer Krüzen vertrok hals over kop het trainingskamp in Spanje om zijn vrouw bij te staan.
 

ALMELO - Zaterdagavond verleende de politie assistentie in de woning van Heracles Almelo assistent-trainer Hendrie Krüzen. Krüzen zelf is momenteel met zijn club op trainingskamp in Spanje. Hij heeft zondag met spoed het trainingskamp verlaten, om naar Almelo af te reizen.
Om 22.30 uur was er volgens buren een enorme kortstondige herrie in huis, waarna na enkele minuten de politie arriveerde met vier wagens en enige tijd later een ambulance. De ambulance voerde een gewonde af naar het ziekenhuis terwijl de politie de straat afzette met lint voor mogelijk sporenonderzoek.

Volgens de woordvoerster van de politie was er sprake van een overval, waarbij vermoedelijk twee daders betrokken zijn geweest. De in het huis aanwezige 44 jarige Linda Krüzen werd na aanbellen bij het openen van de deur in het gezicht geschopt en raakte daarbij aan het hoofd gewond. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze nog steeds verblijft.

Aan de hand van de persoonsbeschrijving door het slachtoffer van één der daders, kon de politie kort daarop twee verdachten aanhouden in de Schoolstraat die daar samen op één fiets reden. Bij het naderen van de politie werd door de duopassagiere de buitgemaakte tas weggegooid. De politie stelde een 22 jarige man en 19 jarige vrouw onder arrest. Omdat het slachtoffer slechts één persoon heeft waargenomen, wordt de rol van de tweede aangehouden persoon nog onderzocht. 

update 12-01-'09  12.00 uur: De Telegraaf meldt familiedrama

update 13-01-'09  14.00 uur:  Bij de overval zou de dochter van het slachtoffer en haar vriend betrokken zijn meldt RTV Oost. De zijdelingse opmerking van Heracles Almelo voorzitter tegen de verslaggever van De Telegraaf dat het om een familiedrama ging is daarmee ook verklaarbaar. Smit maakte zich boos dat over het voorval gepubliceerd werd. In de stad circuleert het verhaal dat de 22 jarige dader drugsverslaafd is. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk wel en mocht inmiddels het ziekenhuis verlaten. 

update 14-01-'09 22.50 uur: Tc Tubantia  // Dochter Krüzen betrokken bij overval

update 15-01-'09 05.25 uur: Tc Tubantia  // Verdachten twee weken langer in bewaring.

 

Archief
Terug naar vorige pagina