Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-01-2009  

Solex Tjoptjoppers uit Tuk op Route 66

 

De camera volgt 19 mannen en 1 vrouw op hun tocht door de Verenigde Staten. Door uitgestrekte vlaktes, over soms zeer slechte wegen, door bergachtig gebied, van enkele graden vorst tot zinderende hitte in de woestijn. Solexers die koste wat het kost de rit van hun leven willen volbrengen, niet van opgeven willen weten ondanks kou, hitte, tegenslagen en valpartijen. Twintig verschillende karakters, twintig lange leren jassen, twintig paar klompen en twintig Solexen die voor grote opschudding zorgen door 's avonds tussen de gokpaleizen over The Strip in Las Vegas te rijden. Een groep die na vier weken lief en leed met elkaar gedeeld te hebben, op de Solex dwars door Los Angeles tuft om vervolgens te eindigen op Santa Monica Beach, waar de rit bezegeld wordt met een duik in de Stille Oceaan, waarna het Oer-Hollandse 'Mooi Man' over het strand klinkt…

In de eerste aflevering worden de Solexers opgewacht in Albuquerque, New Mexico. Ze zijn dan inmiddels twee weken onderweg, na hun start in Chicago. Na een lange rit worden de hotelkamers verdeeld, de bagage uitgepakt en begint het dagelijkse sleutelwerk aan de zwaar belaste Solexen. Wat de Tjoptjoppers opvalt tijdens een welkomstparty bij een plaatselijke scooterdealer is het bier, en dan met name het ontbreken daarvan. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door de enthousiaste reacties van de Amerikanen, die zowel de klompen als de Solexen zeer bijzonder vinden.

Tjoptjoppers op Route 66 is vanaf 7 januari elke woensdag te zien op TV Oost om 16.40, 19.40, 22.30 en 00.40 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.  De reis van de Tjoptjoppers dwars door Amerika bracht tot nu toe ruim 10.000 euro op voor diverse goede doelen. Voor meer info over de Tjoptjoppers klik hier.

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina