Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-12-2019  

Rechter zet Stadsbank ON in de wachtkamer

 

ALMELO – Stadsbank Oost Nederland mag van de Rechtbank Overijssel tot 1 maart volgend jaar geen nieuwe cliënten aannemen. De Stadsbank Oost Nederland is een samenwerkingsverband van 22 gemeenten in Twente en de Achterhoek dat bewindvoering uitvoert voor cliënten met problematische schulden in opdracht van de aangesloten gemeenten.
Reden waarom Stadsbank Oost Nederland geen nieuwe cliënten mag aannemen, is een gebrek aan deugdelijke verslaglegging van individuele dossiers van bewindvoering voor 26 cliënten op een totaal van 1218. Tot 1 maart krijgt de Stadsbank nu de tijd om orde op zaken te stellen, maar het is wel een smet op het blazoen van de bestuurders, uit de kringen van wethouders van Sociale Zaken van de aangesloten gemeenten. De Enschedese wethouder Arjan Kampman is de bestuursvoorzitter van het samenwerkingsverband en wil nu een snelle analyse om deze aan de verschillende gemeenteraden te kunnen voorleggen. Ook is de directie op het matje geroepen.

Naast Stadsbank Oost Nederland werden door de rechter ook nog 14 commerciële bewindvoerders in de wachtkamer gezet omdat zij eveneens onzorgvuldig waren in de dossierverslagen. Rechters leggen bewindvoering op bij problematische schulden, maar controleren ook steeds strenger aangestelde bewindvoerders omdat er in de afgelopen jaren nogal kaf onder het koren schuil ging, waar de cliënten de dupe van werden. 

Archief
Terug naar vorige pagina