Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-09-2019  

Nat. record SamenLoop voor Hoop Tubbergen

 

TUBBERGEN – Waar een plattelandsgemeente sterk in kan zijn, heeft Tubbergen laten zien met de SamenLoop voor Hoop ten bate van KWF Kankerbestrijding. Alle activiteiten leverden een nationaal record op van maar liefst 372.254,00 euro.
Alle 9 kerkdorpen ondersteunden de 24-uurs actie. Zo werden maar liefst 8.000 kaarsen ontstoken à raison van 5 euro en ook de KinderLoop leverde een prima prestatie met 7.653,03 euro. Het restant van het fenomenale bedrag werd bijeen gewandeld door een rits aan gesponsorde teams. ‘Ongekend, vandaag begon een nieuw hoofdstuk in het boek van de SamenLoop voor Hoop. Zoveel teams, zoveel deelnemers en zoveel enthousiasme. Deze Samenloop is in alle opzichten geslaagd’, riep Jan Puthaar, relatiemanager bij KWF Kankerbestrijding, uit bij het ontvangen van de symbolische cheque.
Ook burgemeester Haverkamp toonde zich trots over zoveel saamhorigheid in haar gemeente; ‘Ik hoop dat we dit gevoel telkens opnieuw samen mogen ervaren”,  sprak ze. “Vandaar dat wij alle dorpen een geschenk aanbieden, een levend geschenk wat groeit en bloeit. Ieder dorp ontvangt van ons namelijk een walnotenboom. Deze boom staat symbool voor wijsheid, liefde, vruchtbaarheid en bescherming’, aldus Haverkamp die daarbij symbolisch een netje walnoten aanbood aan Henny Oude Geerdink, voorzitter van SamenLoop voor Hoop Tubbergen.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (86 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina