Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-12-2018  

Nijwa Trucks koopt buur voor nieuw kantoor

 

RIJSSEN – NIJWA Trucks in Rijssen heeft het naburige pand van eigenaar Van Losser gekocht op de hoek van de Fahrenheitstraat/Reggesingel. Doel van de VOLVO en Renault Trucks dealer NIJWA is uitbreiding met o.a. een nieuw hoofdkantoor voor de Nijwa Groep waaronder ook o.a. Nijhof & Wassink Transport en Nijwa Rent behoren.
President-commissaris Freddy Nijhof van de Nijwa Groep ziet de zichtlocatie langs de Reggesingel in Rijssen als nieuw onderkomen voor het kantoor en werkplaats van NIJWA. Hetoude pand op de hoek van de Fahrenheitstraat/Galvanistraat wordt volgens het plan afgebroken om ruimte te maken voor meer parkerende trucks. Alleen al in de eigen transportsector brengt Nijhof 400 vrachtwagens op de weg.  Elk weekend staan er daarvan zo’n 100 tijdens de zondagsrust in het gelid op het terrein tussen Reggesingel en Galvanistraat.
Een probleem is er nog wel voor snelle realisatie. Het pand dat Nijhof kocht is onder bezwaar van huur met o.a. een vestiging van sportschool USA en HD Interieurs. Sportschool USA heeft nog een huurtermijn van 6 jaar voor 2.000 m2 van het pand terwijl HD Interieurs de rest in gebruik heeft.
Nijwa Trucks heeft verder in Nederland vestigingen in Borne, Zwolle, Veenoord, Beilen, Veendam en Groningen.
Nijwa is verder dealer voor Volvo bedrijfswagens in Centraal Polen met vijf moderne werkplaatsen in Kutno – Tarnowo Podgórne – Rzgów – Nowa Wie? Wielka - Karski en ook voor Renault met werkplaatsen in Tarnowo Podgórne en Nowa Wie? Wielka.
Nijhof & Wassink heeft als internationale logistieke dienstverlener naast de hoofdvestiging in Rijssen, een vestigingslocatie in Coevorden, in Polen te Kutno op steenworp afstand van de spoorterminal,  waar Nijhof & Wassink als mede-aandeelhouder van Container Terminal Twente te Hengelo/Almelo/Rotterdam/Bentheim (D) dagelijks treinen met containers vanuit de CTT-terminal in Rotterdamse haven laat aankomen via Bentheim (D).
Verder heeft Nijhof & Wassink nog vestigingen in Hörstel (D), Székesfehérvár  (H) en Antwerpen (B).
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina