Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-10-2008  

Negen ton subsidie voor agro-toerisme en zorg

bron: Provincie Overijssel
 

ZWOLLE - Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een subsidie van totaal ruim € 900.000,- toegekend aan 11 agrarische bedrijven voor investeringen in niet-agrarische nevenactiviteiten zoals groepsaccomodaties, een agrarisch museum en kinderopvang op de boerderij.
De subsidies worden verstrekt in het kader van Stimulering Toekomstgericht Ondernemen in combinatie met het Europese LandbouwFonds voor PlattelandsOntwikkeling; “Europa investeert in zijn platteland”. Ongeveer de helft van de totale subsidie komt vanuit de Europese Unie. De 11 ondernemers investeren zelf in totaal ca € 1,9 miljoen in de plattelandseconomie.

(Agro)toerisme
Negen projecten hebben betrekking op (agro)toerisme. Concreet gaat het om:
* Camping Hogenkamp: De realisatie van een camping op een agrarisch bedrijf te Oudleusen.
* Bouw appartementen en paardenstalling: Het realiseren van een verblijfruimte annex paardenstalling voor het paardentoerisme op een agrarisch bedrijf te Lemelerveld.
* Pleisterplaats Rabo Scheele: Het ontwikkelen van toeristische arrangementen, de realisatie van een ontvangstruimte voor gasten en vijf camperplaatsen op een agrarisch bedrijf te Hertme.
* Boerderij SPA: Het ontwikkelen van een neventak op een agrarisch bedrijf te Nutter in de vorm van een wellness inrichting.
* Erve Nejhoes: De realisatie van een landschapscamping te Mander.
* Recreatie aan de Kamperzeedijk: De aanleg van een groepsaccomodatie op een agrarisch bedrijf.
* Groepsaccomodatie Weidevogels: Uitbreiding van een agrarisch bedrijf te Genemuiden met een groepsaccomodatie.
* Bed & Breakfast De Eekte: Een B&B accommodatie (boerderijkamers) op een agrarisch bedrijf te Raalte.
* Museum Pekkeriet: Verbouw van een schuur tot landbouwmuseum in Holten.
* Kinderopvang/ zorgboerderij
De andere twee projecten hebben betrekking op een kinderopvang en zorgboerderij. Bij een agrarisch bedrijf te Reutum wordt een kinderopvangverblijf gebouwd. Verder wordt zorgboerderij Miklath uit Enter uitgebreid door de realisatie van een nieuw verblijf- en slaapgebouw.

Archief
Terug naar vorige pagina