Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-01-2017  

Eerste contract via Heracles Career Team


Marc de Groot (links op de foto, deelnemer Heracles Career Team) en Jan Noeverman (eigenaar Befo Metaal) elkaar de hand na het ondertekenen van het arbeidscontract.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO - In de businessruimte van Heracles Almelo is vandaag een nieuw contract ondertekend. Het ging niet om een speler voor de eredivisionist of een nieuw lid van de businessclub van de voetbalclub, maar het betrof een deelnemer van het Heracles Career Team. Marc de Groot is de eerste kandidaat van het in mei 2016 gestarte project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die met succes het project heeft doorlopen. Hij zette vanmiddag zijn handtekening onder een arbeidscontract met Befo Metaal. Namens het metaalbedrijf uit Almelo, dat is aangesloten bij de BusinessClub van Heracles Almelo, tekende eigenaar Jan Noeverman het contract met Marc de Groot.

Naast de betaald voetbalvereniging zijn ook de gemeente Almelo, UWV, Werkplein Twente, Rch Richtinggevers en de penitentiaire inrichting Almelo aangesloten bij het project. Na een selectie zijn sinds mei vorig jaar vijftien kandidaten ingestroomd in het Heracles Career Team. Allemaal werkzoekenden uit de regio die het vaak op eigen kracht niet lukt om een betaalde baan te vinden, zoals Wajongcliënten en (ex-) gedetineerden.

De eerste fase van het project start in het re-integratiecentrum De Fabriek van de gevangenis in Almelo. In De Fabriek worden de vaardigheden van de kandidaten in kaart gebracht en wordt Vervolgens onder deskundige begeleiding gericht gewerkt aan het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn op de werkvloer. In fase twee is sport de rode draad. De deelnemers gaan op het complex van Heracles Almelo, onder begeleiding van medewerkers van Rch Richtinggevers, regelmatig sporten en verder aan de slag met ontwikkelen van sociale vaardigheden, leren in teamverband te functioneren en zich via sport en spel te presenteren. Fase drie is gericht op uitstroom en nazorg.

Bedoeling is dat de kandidaten een betaalde baan kunnen krijgen bij één van de werkgevers die deel uitmaken van de BusinessClub van Heracles Almelo. Hiervoor zijn diverse regelingen beschikbaar om het zowel voor de werknemer als werkgever eenvoudiger en aantrekkelijker te maken om te komen tot een match.

Vanmiddag tekende dus de eerste deelnemer aan het Heracles Career Team een arbeidscontract, het uiteindelijke doel van het project. De kandidaten blijven gedurende de duur van het project in beeld, zodat waar nodig nazorg geboden kan worden om de baan tot een succes te maken. Er zijn al meerdere succesvolle matches tussen kandidaten en werkgevers. Op korte termijn zullen dan ook nog meer deelnemers en werkgevers hun handtekening zetten onder een arbeidscontract. Het werkgelegenheidsproject wordt later dit jaar geëvalueerd om te kijken of een vervolg mogelijk is.

Archief
Terug naar vorige pagina