Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2017  

Nijverdaller Nauta aardrijkskundeleraar vh jaar


Clarinus Nauta (links) ontvangt de ereprijs
Foto: Florien Willems (KNAG)
 

DEN HAAG/NIJVERDAL - Clarinus Nauta, leraar op het CSG Reggesteyn in Nijverdal, is vrijdag in het Museon te Den Haag verkozen tot 'Aardrijkskundeleraar van het jaar 2017'.
Nauta kreeg bijna de helft van het aantal stemmen. Nauta is volgens de jury een bevlogen leraar die het voor elkaar krijgt om leerlingen enthousiast te maken voor het vak aardrijkskunde. "Zijn kennis van de fysische geografie deelt hij met op zo’n manier, ook buiten de school, dat leerlingen op het CSG Reggesteyn massaal voor dit vak kiezen."

Buiten school organiseert Nauta bijvoorbeeld vulkanenreizen en richtte hij de Geoclub op, waarbij jongeren in hun vrije tijd op zoek gaan naar gesteente. De laatste veertig jaar heeft Nauta een enorme verzameling gesteente verzameld. Hij maakt hiervan met de ‘Gesteentenkoffer’ ook enthousiast gebruik in zijn lessen.

Met zijn verkiezing troefde Nauta de medegenomineerden Annika Huizinga (Erasmiaans Gymnasium Rotterdam), Alice Peters (Twickel College Hengelo) en Jacqueline van der Westen (Melanchthon Schiebroek) af. De benoeming is voor Nauta de kroon op zijn werk. Binnenkort gaat hij met pensioen.

Onderwijsprijs
De KNAG Onderwijsprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de geograaf en/of docent die zich uitzonderlijk inzet voor het aardrijkskunde-onderwijs en het vak aardrijkskunde in het algemeen. Sinds dit jaar wordt de uitreiking van de prijs georganiseerd in samenwerking met het Museon. In de tentoonstelling One Planet staat aardrijkskunde centraal.

Archief
Terug naar vorige pagina