Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-01-2017  

Haaksbergen wil aansluiten bij Twente Milieu


ZEKERHEID MET MAATWERK
'Alleen een bedrijf dat inventief kan omgaan met het modernste materieel, investeert in vakmensen, en efficiency als één van de belangrijkste basisprincipes voert, kan de kosten laag houden. Een zekerheid die door ons geboden wordt', schrijft Leemans op haar website.
Die filosofie wordt door het college van B&W in Haaksbergen niet gedeeld!
Nog zes gemeenten te gaan en dan vormt Twente Miileu het bastion in Twente voor de verwerking van huishoudelijk afval en is de marktwerking geheel voorbij.
 

HAAKSBERGEN – De verwerking van huishoudelijk afval wordt in Twente steeds meer een ‘gedwongen winkelnering’. Ook de gemeente Haaksbergen wil aansluiten bij Twente Milieu, het semi- overheidsbedrijf van nu nog de gemeenten Almelo, Borne Dinkelland, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Losser. In Haaksbergen wordt het afval nu nog opgehaald door het private bedrijf Leemans uit Vriezenveen.
Onderzoeksbureau Hofman Krul en Partners kwam met het (gewenste) advies met de motivering; ‘Twente Milieu spreekt dezelfde taal als de gemeente, kent de context en weet wat het betekent om voor een gemeente te werken’.
Met de overstap sluit Haaksbergen dus aan in het keurslijf van Twente Milieu en wordt de marktwerking in Twente verder ingedamd. Volgens wethouder Nijhuis zitten de voordelen in een afnemende kwetsbaarheid van de buitendienst omdat via Twente Milieu de piket-, wacht- en storingsdiensten gemakkelijker opgevangen kunnen worden. Volgens Nijhuis kan Haaksbergen door de overstap ook zelf de regie houden over de kwaliteit van onze openbare ruimte. (En bij Leemans niet? – red.) Laat dat laatste zich nu via Twente Milieu ontwikkelen tot een eenheidsfilosofie waarbij de milieuwethouders van de aandeelhoudende gemeenten gezamenlijk de belangen van het jaarlijkse winstdividend voor ogen hebben naar rato van het aantal inwoners.
De gemeenteraad van Haaksbergen moet nog een besluit nemen over het collegevoorstel.

Lees ook: Rijssen/Holten laagste tarief huishoudelijk afval

Archief
Terug naar vorige pagina